Protikon 250 EC 5L fungicid sistemic pentru Grâu, Rapiţă, Secară, Muştar și Mac

 • Protikon 5 Litri
 • Protikon 250 EC este un fungicid sistemic cu acţiune preventivă şi curativă pentru combaterea bolilor din culturile de Grâu, Rapiţă, Secară, Muştar și Mac.

 • — Cultura: Grau, Rapita, Secara, Mac de gradina, Mustar
 • — Combate: Fuzarioza, Fainare grau, Septorioza, Rugina bruna, Patarea reticulara, Putregaiul alb, Alternarioza, Putregaiul negru, Fainarea cerealelor, Patarea bruna, Putregaiul cenusiu, Putregaiul uscat, Patare in ochi a bazei tulpinii, Rugina galbena, Rincosporioza cerealelor
 • — Substanta activa: Protioconazol 250 g/l
 • — Doza: 0.8L/hectar; 40ml/10L apa(500mp)
 • DATA EXRIRARE: IANUARIE 2026
 • Fisa cu date de securitate

Vedeti toate produsele partenerului Innvigo, comercializate de acvilanis

 

800 RON
Discount cantitate:
Cantitate
4+
Pret
780 RON
in stoc
Avantaje
 • — Garantia unui produs original
 • — Notificare SMS
 • — Aveti dreptul sa returnati produsul
 • — Diferite metode de plata
 • — Depozit controlat termic
 • — Garantia pretului corect
Plata
Livrare
 • Caracteristici
 • Etichete
 • Recenzii

Protikon 250EC

5 Litri

Omologări Fungicid cereale PROTIKON 250 EC

Grâu de toamnă
Boli combătute: Pătarea în ochi a bazei tulpinii (Pseudocercosporella herpotrichoides/Ocumalicula yallundae), Fuzarioză (Fusarium sp.), Făinarea grâului(Blumeria graminis), Septorioza Plew (Septoria nodorum), Rugina brună (Puccinia recondite), Pătarea reticulară a frunzelor de grâu (Pyrenophora tritici-repentis), Septorioza frunzelor de grâu (Zymoseptoria tritici)

Doza: 0,8 Litri/ha
Momentul aplicării: BBCH 26-69
Număr tratamente: 1

Grâu de toamnă
Boli combătute: Septorioza (Septoria tritici)
Doza: 0,8 Litri/ha

Momentul aplicării: BBCH 26-69
Număr tratamente: 2

Rapiță de toamnă
Boli combătute: Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)
Doza: 0,8 Litri/ha

Momentul aplicăriiBBCH 61-65
Număr tratamente: 1

Rapiță de toamnă
Boli combătute: Alternarioză (Alternaria brassicace), Putregaiul negru al rapiţei (Plenodomus lingam)
Doza: 0,8 Litri/ha

Momentul aplicăriiBBCH 65-69
Număr tratamente: 1


Rapiță de primăvară
Boli combătute: Alternarioză (Alternaria brassicace), Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)
Doza: 0,8 Litri/ha

Momentul aplicăriiBBCH 59-69
Număr tratamente: 1

Secară
Boli combătute: Pătarea în ochi a bazei tulpinii (Oculimacula yallundae), Fuzarioza(Fusarium sp.), Făinarea cerealelor (Blumeria gramminis), Pătarea brună a frunzelor de cereale (Dreschlera tritici- repentis), Rugina brună a secarei (Puccinia recondita), Rugina galbenă a cerealelor și gramineelor (Puccinia striiformis), Rincosporioza cerealelor (Rynchosporium secalis), Septorioza Plew (Septoria/Stagonospora nodorum)

Doza: 0,8 Litri/ha
Momentul aplicăriiBBCH 26-69
Număr tratamente: 2

Mac de grădină
Boli combătute: Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea)
Doza: 0,8 Litri/ha

Momentul aplicăriiBBCH 59-69
Număr tratamente: 1

Muștar
Boli combătute: Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Alternarioză (Alternaria brassicace), Putregaiul uscat al verzei (Phoma lingam)
Doza: 0,8 Litri/ha

Momentul aplicăriiBBCH 59-69
Număr tratamente: 1


Mod de acțiune Fungicid cereale PROTIKON 250 EC


Fungicid cu acțiune sistemică, utilizat pentru prevenire, intervenție și distrugerea fungilor din culturi. Produsul conține substanța activă protioconazol care aparţine grupei triazoli(conform FRAC, grupa 3), inhibitori de demetilare în biosinteza sterolilor. Mod de utilizare Fungicid cereale PROTIKON 250 EC

 

Produsul Protikon este destinat utilizării cu pulverizatoare terestre. Tehnica de stropire recomandată: picături fine.

Grâu de toamnă

Produsul trebuie utilizat preventiv sau după observarea primelor simptome de boală, primăvara, de la faza de înfrăţire completă până la faza de înflorire totală (BBCH 26- 69). Pentru combaterea bolilor de la baza tulpinii, produsul se aplică de la faza de începutul alungirii tulpinii până la faza celui de-al 2-lea internod (BBCH 30-32). Pentru combaterea bolilor spicului, se aplică începând cu faza de înflorire (BBCH 61-69). Pentru Septorioza frunzelor de grâu produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, primăvara, de la faza de înfrățire până la faza de înflorire totală (BBCH 26-69) - (2 tratamente la cel puțin 21 de zile între ele).

Rapiță de toamnă
Pentru Putregaiul alb produsul trebuie utilizat preventiv sau după observarea primelor simptome de boală, de la începutul fazei de înflorire până la mijlocul înfloririi (BBCH 61-65). Pentru Alternarioză, Putregaiul uscat al verzei produsul trebuie utilizat preventiv sau după observarea primelor simptome de boală, de la faza de înflorire completă până sfârșitul înfloririi (BBCH 65-69). Cantitatea recomandată de apă: 200-300 Litri/ha.

Rapiță de primăvară
Produsul trebuie utilizat preventiv sau după observarea primelor simptome de boală, de la apariţia primelor petale vizibile până la sfârșitul fazei de înflorire (BBCH 59-69). Cantitatea recomandată de apă: 200-400 Litri/ha.

Secară de primăvară
Produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, de la faza de înfrăţire până la sfârșitul fazei de înflorire a culturii(BBCH 26-69) - (2 tratamente la cel puțin 21 de zile între ele). Cantitatea recomandată de apă: 200-400 Litri/ha.

Mac de grădină

Produsul se va utiliza preventiv sau după observarea primelor simptome de boală, de la faza de înflorire până la sfârșitul înfloririi (BBCH 59-69). Cantitatea recomandată de apă: 200-400 Litri/ha.

Muștar alb

Pentru Putregaiul alb, Alternarioză, Putregaiul uscat al verzei produsul se va utiliza preventiv sau după observarea primelor simptome de boală, de la faza de mugure galben până la sfârșitul fazei de înflorire (BBCH 59-69). Cantitatea recomandată de apă: 200-400 Litri/ha.

Rotația culturilor: Produsul nu reprezintă un risc pentru culturile ulterioare din ciclul de rotaţie normală. În cazul necesității desfiinţarii timpurii a culturii tratate cu produs, pot fi cultivate după arătură la o adâncime de 25 cm, toate culturile recomandate pentru rotație.

 

ELIMINAREA AMBALAJELOR GOALE - PROGRAMUL SCAPA 

Ambalajele goale se colectează şi se predau gratuit în vederea eliminării, la cel mai apropiat punct de colectare SCAPA, fiind interzisă utilizarea în alte scopuriTelefonați la 0800.800.211 – număr gratuit, sau consultați www.aiprom.ro, pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare și al calendarului de colectare SCAPA.

(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)

Recomandarile noastre
 • Vizualizate recent
 • Populare
 • Reducere
 
 
 
Livrare rapidă și de înaltă calitate

Cu ajutorul curierului GLS livram oriunde in Romania rapid si sigur la costuri competitive

Doar furnizori certificati

Produsele noastre sunt achizitionate DOAR de la furnizori de incredere

Drept de retur 14 zile

Aveti la dispozitie 14 zile pentru a decide daca aveti sau nu nevoie de produsul comandat