P64LP170 Campionul Absolut

Noiembrie 28, 2023

Anul acesta a fost unul foarte de complicat din punct de vedere climatic dar și economic, atât producțiile, cât și profitul fermierilor fiind serios diminuate. Floarea soarelui este cultura care se evidențiază când avem ani precum 2023 prin rezistenta la secetă care este peste orice cultură de primăvară, iar germoplasma Corteva este clar cea mai adapatată condițiilor locale.

In fiecare an, rezultatele testarilor R.I.T.A.C – FAPPR atestă cât de bine sunt adaptați hibrizii Pioneer la condițiile din țara noastră, stablitatea și producțiile constante demonstrează anual pretabilitatea produselor.

Anul acesta hibridul P64LP170 deține 2 titluri foarte importante:

Ø  Cea mai mare producție realizată în testări  5244 kg/ha în localitatea Ulmu, județul Brăila, unde a depășit cu peste 5% următorul hibrid testat.

Ø  Cea mai mare producție medie obținută în cele 4 locații – 3113 kg/ha, cu 4% mai mult decât următorul hibrid clasat.

 

De asemenea, este foarte important să precizăm că în primii 5 hibrizi, ca și medie a rezultatelor, compania Corteva Agriscience deține 3 produse: P64LP170, P64LP190 si P64LE162, în timp ce competitorul cel mai important nu are niciun produs.

Un alt aspect foarte important, este media obținută de fiecare companie participantă în cele 4 locații, unde, de asemenea portofoliul Pioneer ocupă prima poziție, cu un avantaj de aproximativ 6% față de următoarea companie.

Concluziile sunt urmatoarele:

-          P64LP170 -­ Cel mai productiv hibrid de floarea soarelui!

-          P64LP170 - Cel  mai stabil hibrid de floarea soarelui!

-          P64LP170 - Cel mai rezistent la Lupoaie!

-          P64LP170 - Cel mai rezistent la SECETĂ!

Hibridul P64LP170 este comercializat de 2 ani în România și a fost testat 3 ani consecutiv în cele 4 locații FAPPR, unde a obținut de fiecare dată producții mai mari față de medie, rezultatele testărilor fiind disponibile in comunicările făcute de către FAPPR. Testarile FAPPR sunt facute la cele mai înalte standarde, cu profesionalism, fără subiectivism și cu transparență totală.

Concluzia este una foarte simplă: cel mai bine adaptat hibrid de floarea soarelui la condițiile locale, la tehnologia aplicată de către fermieri, este de departe P64LP170 – O alegere sigură, cu riscuri zero!

Andrei Ciocoiu- CMM Seeds Corteva Agriscience Romania si Moldova

Sursa articol: corteva.ro

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu