Kumulus
sac 25 kg
Omologări Fungicid KUMULUS DF
Măr
Boli combatute: Podosphaera leucotricha - Fainarea
Doza: 0,3%
Viță de vie
Boli combatute: Sphaerotheca fuliginea - Fainarea
Doza: 0,3%
Castraveți
Boli combatute: Uncinula necator - Fainarea
Doza: 0,4%
Avantaje Fungicid KUMULUS DF
• Excelentă aderenţă pe frunză datorită substanţelor auxiliare adezive din formularea DF
• Dimensiune optimă a granulelor de sulf pentru un bun echilibru între eficacitate imediată (efect în fază de vapori) și selectivitatea faţă de cultură
• Foarte bună eficacitate a sulfului
Mod de acțiune Fungicid KUMULUS DF
Kumulus DF este un fungicid pe bază de sulf cu acţiune multi-site și cu risc scăzut de apariţie a rezistenţei. Kumulus DF prezintă o formulare de înaltă calitate, atât datorită dimensiunii optime a granulelor de sulf, cât și a adjuvanţilor și agenţilor de umectare folosiţi în formulare, pentru a se obţine cea mai bună eficacitate.
Kumulus DF combate făinarea la viţa de vie, măr și castraveţi. Kumulus DF are acţiune de contact și acţiune prin vapori. Stimulează creșterea plantelor prin efectul pozitiv asupra fotosintezei. De asemenea, are o acţiune secundară împotriva acarienilor.
Mod de utilizare Fungicid KUMULUS DF
Tratamentele cu Kumulus DF se aplică preventiv, înainte de instalarea infecţiei. Viţă de vie: tratamentele se repetă la intervale de până la 7-14 zile, în funcție de intensitatea atacului, pe perioada de vegetație BBCH 15-81, de la apariția primelor frunze până la începutul coacerii. Se poate aplica în amestec cu Polyram DF 0,2 % pentru combaterea concomitentă și a manei.
Măr: stropirile se repetă la circa 7-10 zile, putând fi făcute în amestec cu Polyram DF 0,25% pentru combaterea rapănului, pe perioada de vegetație BBCH 10-75, de la urechiușe până ce fructele au jumătate din mărimea finală. Castraveți: se aplică la intervalul de 7-10 zile, pe perioada de vegetație BBCH 21-89 (de la formarea lăstarilor laterali și până la coacere).
Tratamentele cu Kumulus DF se aplica preventiv, inainte de instalarea infectiei.
Viță de vie
Tratamentele se repeta la intervale de pana la 7-14 zile, in functie de intensitatea atacului, pe perioada de vegetatie BBCH 15-81, de la aparitia primelor funze pana la inceputul coacerii. Se poate aplica in amestec cu Polyram DF 0,2 % pentru combaterea concomitenta si a manei.
Măr
Stropirile se repeta la circa 7-10 zile, putand fi fcute in amestec cu Polyram DF 0,25% pentru combaterea rapanului, pe perioada de vegetatie BBCH 10-75, de la urechiuse pana la fructele de jumatate din marimea finala.
Castraveți
Se aplica la intervalul de 7-10 zile, pe perioada de vegetatie BBCH 21-89.
Pregătirea soluției
Se va pregati inainte de utilizare in cantitatea necesara timpului de lucru. Desi are o buna dispersabilitate in apa, se recomanda agitarea solutiei dupa eventuale pauze. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.
Tehnica de aplicare
Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in plantatii pomicole utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate. Se vor utiliza duze specifice aplicarii fungicidelor. Volumul de solutie utilizat este in functie de cultura si de echipamentul folosit. Se recomanda utilizarea volumului de solutie recomandat pentru fiecare cultura in parte.
Compatibilitate și timp de pauză
Kumulus este in general miscibil cu insecticide si fungicide, precum si cu ingrasaminte. Este insa recomandata utilizarea integrala a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.
Timp pauza: castraveti - 3 zile, vita de vie - 28 zile.
Curățarea echipamentului
Utilajele vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate, prevazute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spalare.
Măsuri de igienă și protecția muncii
A se evita contactul cu pielea, ochii si imbracamintea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie. Pastrati separat imbracamintea de lucru. Nu mancati, nu beti si nu fumati in timpul utilizarii. A se pastra ferit de produse alimentare, bauturi si produse furajere.
Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului. Daca este necesara consultarea medicului, tineti la indemana recipientul sau eticheta produsului. A nu se lasa la indemana copiilor. Evitati dispersarea in mediu.
Măsuri de prim ajutor
Indepartati imediat toata imbracamintea contaminata. Daca apar stari de rau consultati un medic.
Dupa inhalare: repaus, aer proaspat, asistenta medicala.
Dupa contactul cu pielea: se spala imediat cu apa si sapun. In caz de iritatie cereti sfatul medicului.
Dupa contactul cu ochii: spalati imediat ochii afectati cel putin 15 minute sub apa curgatoare cu pleoapele deschise; consultati un oftalmolog.
Dupa ingerare: clatiti imediat gura si apoi beti multa apa; solicitati ajutor medical. Se va provoca voma numai la recomandarea unui centru toxicologic sau a medicului. Nu se va induce niciodata vomitatul si nici nu se va administra nimic pe cale bucala, daca persoana accidentata este inconstienta sau se plange de crampe.
Indicatii pentru medic: tratament simptomatic (decontaminare, functii vitale).
Antidot: Nu se cunoaste un antidot specific.
ELIMINAREA AMBALAJELOR GOALE - PROGRAMUL SCAPA
Ambalajele goale se colectează şi se predau gratuit în vederea eliminării, la cel mai apropiat punct de colectare SCAPA, fiind interzisă utilizarea în alte scopuri. Telefonați la 0800.800.211 – număr gratuit, sau consultați www.aiprom.ro, pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare și al calendarului de colectare SCAPA.
(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)