Radial Extra 5L

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

400 RON
10 zile
467 Produs(e)
+

Radial Extra 60SC

Erbicid ce combate buruienile monocotiledonate (în special costreiul din rizomi) din porumb

Agenți de dăunare combătuți / Culturi omologate                           

monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), monocotiledonate perene (costrei din rizomi, pir), pir

Porumb

  Descarcă

  ETICHETA  PDF

  FISA DATE SECURITATE  PDF

                                                     

                                                                                      

 Substanța activă

(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)

  Nicosulfuron 60 g/l

 

 

 

 

 

CUM ACTIONEAZA ERBICIDUL RADIAL - 60 SC

Nicosulfuronul este o substanţă activă ce actioneaza puternic asupra costreiului fara sa afecteze porumbul.
Erbicidul Radial Extra se aplică doar postemergent şi este absorbit rapid in special prin frunzele, dar şi prin rădăcinile buruienilor. Este translocat apoi ascendent şi descendent în curentul de sevă până la nivelul punctelor de crestere (meristemelor), unde provoacă dereglări ireversibile în diviziunea celulară. Buruienile se opresc din crestere, apoi se inrosesc, se etiolează şi se necrozează. Moartea buruienilor intervine într-o perioada de până la 3 săptămâni.
Porumbul reuşeste printr-un mecanism propriu să metabolizeze substanţa activă din erbicid şi să o transforme în compuşi biologic-inactivi, astfel că la majoritatea hibrizilor nu este prezenta fitotoxicitatea.
Erbicidul Radial Extra - 60 SC se aplică diferit (ca moment si doza ) în funcţie de speciile de buruieni graminee predominante:
- buruienile anuale şi cele din seminţe - se erbicideaza mai timpuriu (faza de 2-3 frunze ale buruienilor) şi doze mai mici (0,8 l/ha), într-un singur tratament
- gramineele perene - se erbicideaza mai târziu (10-25 cm înălţime la costrei) şi in doze mai mari (1l/ha), aplicate fie într-un singur tratament, fie în 2 tratamente secvenţiale (metoda cea mai recomandată), astfel:
- tratamentul 1: doza de 0,75-1 l/ha, în faza de înfrăţire a buruienilor
- tratamentul 2: doza de 0,5-0,75 l/ha, la reinfestare, după circa 2-3 săptămâni
Recomandam ca tratamentele sa fie facute atunci când porumbul este în stadiul de 2 – maxim 6 frunze, pentru a evita fitotoxicitatea.
Pentru a pătrunde complet în plantă este necesar ca după efectuarea tratamentului sa nu ploua pentru o perioadă de 4 – 5 ore.
Volum de apă: 200 – 400 l/ha
Acţiunea erbicidului Radial -este mult influenţată de condiţiile climatice şi de vegataţie din momentul aplicării. Absorbţia şi translocarea se fac mai intens si rapid atunci când buruienile au condiţii optime de creştere (lumină, căldură, apă, hrană) şi ca urmare efectul de distrugere este mai complet.
Pentru combaterea mai multor specii de buruieni se poate erbicida şi cu erbicidul 2,4 D 660 SL (acid 2,4-D 660 g/l), în special când buruienile dicotiledonate sunt în faza de rozetă.
Buruieni combatute de Radial
Buruieni monocotiledonate anuale: Setaria spp. (mohor), Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Digitaria sanguinalis (meişor)
Buruieni monocotiledonate perene: Sorgum halepense (costrei atât din seminţe cât şi din rizomi) şi Agropyron repens (pir).
Efect parţial de combatere asupra unor dicotiledonate: Amaranthus retroflexus (ştir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zârna), Polygonum spp. (iarba roşie), Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (muştar), Datura stramonium (ciumăfaie).
Perioada de aplicare: Dupa rasarire

 

 

 

 

 

Brand:
Solarex
Greutate:
1.2kg
Categorii de utilizatori :
Recomandat pentru uz non-profesional (public larg)

Pesticide

Actiune:
  • Contact
Aplicare:
  • Postemergent
Categorie:
  • Erbicide

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu