VitorioMox 4SL/Maza 4SL 5L

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

800 RON
10 zile
1 Produs(e)
+

(Vitorio)Mox 4SL - Maza 4SL

Erbicid care combate buruieni anuale dicotiledonate şi unele monocotiledonate anuale în culturile de soia, lucernă, floarea-soarelui – hibrizi de tip Clearfield® şi orez de tip Clearfield®

Agenți de dăunare combătuți / Culturi omologate                           

Abutilon theophrasti (Teișor), Amaranthus spp. (Știr), Ambrosia elatior (Ambrozie), Datura stramonium (Ciumăfaie), Solanum nigrum (Zârnă), Xanthium strumarium (Cornuţi), Digitaria sanguinalis (Meişor roşu), Echinochloa crus-galli (Iarbă bărboasă), Setaria viridis (Mohor), Panicum milliaceum ( Mei sălbatic), Cirsium arvense (Pălămidă), Convolvulus arvensis (Volbură), Sorghum halepense (Costrei), Agropyron repens (Pir)

Soia, lucernă, floarea-soarelui – hibrizi de tip Clearfield® şi orez de tip Clearfield®

  Descarcă

  ETICHETA  PDF

  FISA DATE SECURITATE  PDF

                                                     

                                                                                      

 Substanța activă

(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)

  imazamox 40gr/L

Mox 4SL este un erbicid pe bază de imazamox, din grupa imidazolinonelor.

Substanţa activă este preluată de plante în special prin frunze, dar şi prin rădăcini. Datorită activităţii reziduale la nivelul solului, previne apariţia unui nou val de buruieni.
Beneficii
  • Toleranţă garantată pentru cultură, fără probleme în rotaţie (cu condiţia respectării intervalului de semănat menţionat în recomandările de utilizare a produsului.)
  • Soluţie completă împotriva buruienilor (inclusiv a celor dificile: Sorghum, Cirsium, Xanthium, Setaria) printr-o singură aplicare.
  • Teren fără buruieni până la recoltare.
  • Combate Orobanche (inclusiv rasele noi) în zonele cu probleme.
Modul de acțiune
Mox 4SL este un erbicid pe bază de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanţa activă este preluată de plante în special prin frunze, dar şi prin rădăcini. Datorită activităţii reziduale la nivelul solului, asigură combaterea buruienilor în curs de răsărire şi previne apariţia unui nou val de buruieni. Efect vizibil la 7-14 zile de la aplicare. În plantă, substanţa activă este preluată până la nivelul zonelor de creştere, unde blochează sinteza aminoacizilor esenţiali, responsabili de creşterea şi diviziunea celulară. Mox 4SL aparţine grupei de erbicide B (HRAC).
Recomandări
Mox 4SL este un erbicid care combate buruieni anuale dicotiledonate şi unele monocotiledonate anuale în culturile de soia, lucernă, floarea-soarelui – hibrizi de tip Clearfield® şi orez de tip Clearfield®, rezistenţi la erbicide din grupa imidazolinonelor. Printre altele, Mox 4SL combate următoarele buruieni dicotile anuale:
Abutilon theophrasti (Teișor), Amaranthus spp. (Știr), Ambrosia elatior (Ambrozie), Datura stramonium (Ciumăfaie), Solanum nigrum (Zârnă), Xanthium strumarium (Cornuţi)
şi unelemonocotile anuale:
Digitaria sanguinalis (Meişor roşu), Echinochloa crus-galli (Iarbă bărboasă), Setaria viridis (Mohor), Panicum milliaceum ( Mei sălbatic).
Are efect de stopare a creşterii buruienilor mono şi dicotiledonate perene cum ar fi Cirsium arvense (Pălămidă), Convolvulus arvensis (Volbură), Sorghum halepense (Costrei), Agropyron repens (Pir).
La soia şi mazăre se aplică postemergent timpuriu, în momentul în care buruienile dicotile anuale sunt în faza de 2-4 frunze, iar cele monocotile anuale în faza de 1-3 frunze până la înfrăţire.
La lucernă se aplică în anul I, respectând aceleaşi recomandări privind faza de dezvoltare a buruienilor. Pentru lucerna în anul II şi anii următori se va aplica în timpul repausului vegetativ.
La floarea-soarelui Clearfield® se aplică postemergent, când plantele cultivate au 4-6 frunze, buruienile dicotile anuale au 2-4 frunze şi monocotilele anuale 1-3 frunze până la înfrăţire. Pentru combaterea lupoaiei recomandăm aplicarea în fenofaza de 6-8 frunze a florii-soarelui. În cazul în care se doreşte combaterea buruienilor şi a lupoaiei, se aplică în faza de 6 frunze a florii-soarelui, dar nu mai târziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate. Pe terenurile îmburuienate predominant cu graminee anuale, recomandăm aplicarea unui erbicid antigramineic înaintea semănatului sau preemergent. Pe terenurile infestate cu graminee perene se recomandă erbicidarea cu un graminicid specific în postemergenţă. Buruieni perene ca Cirsium arvense (Pălămidă), Convolvulus arvensis (Volbură), Sorghum halepense (Costrei din rizomi) sunt stopate din competiţia cu plantele de cultură.
Mox 4SL combate toate rasele de Orobanche întâlnite în România.
La orez se aplică de la faza de 3-4 frunze până la 5-6 frunze ale plantei de orez. Se poate amesteca cu adjuvantul Dash® 0,5%.
A nu se aplica la hibrizii obișnuiți de floarea-soarelui şi orez.

 
Brand:
Basf
Greutate:
6.3kg
Categorii de utilizatori :
Recomandat pentru uz non-profesional (public larg)

Pesticide

Actiune:
  • Contact
  • Sistemic
Aplicare:
  • Postemergent
Categorie:
  • Erbicide

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Alti clienti au cumparat si...