Mavrik 2F 1L

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

220 RON
10 zile
11 Produs(e)
+

Mavrik 2F 1L

Mavrik 2 F - Insecticid piretroid de ultima generatie pentru combaterea daunatorilor la cartof, grau, cereale, legume, pomi fructiferi, rapita, vita de vie
Substanta activa: Tau-fluvalinat 240 g/l
Formulare: F (Emulsie de ulei în apa)
Clasificare: N (Periculos pentru mediu)
Certificat de omologare nr. 2126/18.12.2001
Mod de actiune
MAVRIK 2 F contine substanta activa tau-fluvalinat, obtinuta dintr-un aminoacid denumit valina, care se gaseste în cazeina din lapte. Tau-fluvalinat este un piretroid de sinteza unic, întrucat spre deosebire de toti ceilalti piretroizi actioneaza în mod diferit asupra sistemului nervos al daunatorilor tinta. Astfel, tau-fluvalinat mentine deschise canalele de sodiu de la nivelul terminatiilor nervoase si în felul acesta afecteaza procesul de depolarizare a membranei celulare, provocand grave perturbari metabolice, hiperactivitate dezordonata si în final moartea daunatorilor. Aceasta substanta activa se caracterizeaza printr-o mai mare foto- si termo-stabilitate, o solubilitate sporita în lipide (traverseaza mai repede cuticula insectelor) si un spectru de combatere mai specific, principalele tinte fiind insectele sugatoare (afide, tripsi si purici de frunza), dar si unele insecte cu aparat de ros (coleoptere si lepidoptere). Totodata, datorita insolubilizarii sale în apa, MAVRIK 2 F este foarte rezistent la spalarea de catre ploi.
Aplicarea sa se poate face la temperaturi mai ridicate decat în cazul majoritatii piretroizilor, fara ca efectul de combatere sa se diminueze. De asemenea, MAVRIK 2 F este mai stabil si are o perioda de actiune îndelungata, avand totodata si un efect de protejare a entomofaunei utile si mai ales a insectelor polenizatoare (albine, bondari), asupra carora este total inofensiv. Asupra organismelor tinta actioneaza atat prin contact cat si prin ingestie, avand si efect rezidual de lunga durata si un efect de knock-down foarte evident (ca urmare a penetrarii mai rapide prin cuticula).
Recomandari de aplicare
Cereale paioase (grau, orz)
Tratamentul cu MAVRIK 2 F se face la avertizare, cand pragul economic de daunare a fost atins. O importanta deosebita o are tratamentul din toamna, cand purecii de frunza pot provoca pagube însemnate culturilor abia rasarite. De asemenea, foarte important este si tratamentul din fazele finale ale culturilor, cand afidele pot ataca spicul. Se folosesc volume normale de solutie.
Rapita
Tratamentul se poate face la avertizare, inclusiv în timpul înfloritului, fara a fi afectate populatiile de albine. Persistenta îndelungata a produsului pe partile tratate ale plantelor asigura de regula protectia culturii pana la recoltare. Daca este necesar, înaintea recoltarii se mai poate face un tratament mai ales împotriva puricelui cenusiu care formeaza colonii în partea superioara a plantelor de rapita, diminuand productia si îngreunand recoltatul.
Floarea soarelui
Tratamentul se poate face la avertizare, inclusiv în timpul înfloritului, fara a fi afectate populatiile de albine. Persistenta îndelungata a produsului pe partile tratate ale plantelor asigura de regula protectia culturii pana la recoltare. Daca este necesar, înaintea recoltarii se mai poate face un tratament mai ales împotriva puricelui cenusiu care formeaza colonii în partea superioara a plantelor, diminuand productia si îngreunand recoltatul.
Cartof
MAVRIK 2 F se foloseste doar pentru combaterea larvelor si adultilor gandacului din Colorado, dar si a afidelor transmitatoare de viroze, asupra carora are actiune de soc rapida. Se recomanda sa se foloseasca într-un program de tratamente dupa tratamentul cu un inhibitor de chitina cum este RIMON 10 EC sau chiar împreuna cu acesta.
Plantatii de mar
MAVRIK 2 F se foloseste atat la înflorit, cat si imediat dupa înflorit, pentru combaterea afidelor, la aparitia primelor colonii pe varfurile lastarilor. De asemenea, tratamentul se poate face si în cursul verii pentru combaterea paduchelui lanos, insistandu-se mai ales asupra ranilor de pe ramuri unde acesta formeaza colonii dense. Volumul de solutie este de 1500 litri la hectar, astfel încat sa se asigure o acoperire completa a pomilor.
Plante ornamentale
MAVRIK 2 F se foloseste atat în camp cat si în sera atunci cand îsi fac aparitia primii daunatori, folosind un volum de 1000 litri apa la hectar.
Legume (ceapa, castraveti, varza), capsun
MAVRIK 2 F se aplica la aparitia primelor simptome de atac, folosind volume normale de solutie (1000 l/ha). La castraveti se poate folosi cu succes si în spatii protejate (solarii, sere), unde combate eficient si musculita alba.

Daunator: Thrips, Afide, paduchi, Omida, Plosnita cerealelor

Brand:
Adama
Greutate:
1.2kg

Pesticide

Actiune:
  • Contact
Categorie:
  • Insecticide

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Alti clienti au cumparat si...