Laser 240SC 0.5L

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

380 RON
10 zile
Stoc zero - se va livra in momentul in care primim stoc nou!
+

Laser 240SC

Substanta activa: 240 g/l spinosad

Formulare: suspensie concentrata

Laser 240 SC este un insecticid biologic cu efect de soc, cu actiune prin contact si ingestie.

Are si efect ovicid la unele specii.

Mod de actiune

Laser 240 SC nu actioneaza sistemic (nu este translocat prin xilem sau floem), dar penetreaza limbul foliar si are activitate translaminara. Combate daunatori din ordinele: Lepidoptera, Diptera, Hymenoptera, Coleoptera, Thysanoptera, Isoptera.

Laser 240 SC are eficacitatea insecticidului sintetizat chimic (are eficacitate similara piretroizilor si superioara organofosforicelor si altor insecticide sintetizate chimic) dar este inofensiv fata de mediu si om fiind un produs biologic (produs de fermentatie al unei bacterii din sol: Saccharopolyspora spinosa).

Are un nou mecanism de actiune, unic in lume, diferit de toate insecticidele chimice sau biologice: actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, provocand paralizia acestora. Ca atare, daunatorii nu se mai misca, nu se mai hranesc si mor.

Nu se cunosc fenomene de rezistenta la spinosad. Daunatorii rezistenti la piretroizi sau la alte insecticide pot fi combatuti cu Laser 240 SC.

Poate fi alternat cu toate clasele de insecticide, intrucat nu genereaza fenomene de rezistenta incrucisata la insecticidele existente (piretroizi, organofosforice, fipronil, imidacloprid, abamectin)

Nu au fost semnalate fenomene de fitotoxicitate la nici o cultura de pe glob - poate fi considerat cel mai sigur produs.

Excelent in programele de protectie integrata.

Pradatorii naturali care se hranesc cu insectele tratate nu sunt afectati.

Mod de utilizare

Laser 240 SC se aplica prin stropiri la avertizare, in perioada de vegetatie. Prezinta un efect rezidual de peste 3 saptamani, in functie de conditiile climatice. Nu este spalat de ploaie la doua ore de la aplicare. Se recomanda alternarea tratamentelor cu alte insecticide: Runner 2F, Reldan 22 EC, pentru largirea spectrului de activitate, diversificarea strategiilor de protectie integrata si prevenirea aparitiei rezistentei. Laser 240 SC se aplica cu succes si in sere.

Volumul de apa utilizat pentru prepararea solutiei de stropit este corespunzator culturii la care se aplica tratamentul si fazei de vegetatie.

Compatibilitate

Laser 240 SC poate fi combinat cu alte pesticide, respectand recomandarile de pe etichetele produselor. Inainte de aplicarea produsului in amestecuri, se consulta tabelele de compatibilitate si se efectueaza un test de compatibilitate.

Daunator: Thrips, Omida, Gandacul de Colorado, Molie

Brand:
Dow AgroSciences
Greutate:
0.6kg

Pesticide

Actiune:
  • Contact
  • Translaminar
Categorie:
  • Insecticide

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Alti clienti au cumparat si...