Envidor 240 SC 1L

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

690 RON
10 zile
1 Produs(e)
+

Envidor

Acaricid pentru combaterea daunatorilor la mar si vita de vie

Agenți de dăunare combătuți:  

Buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate anuale

Culturi tratate:

Măr, Vița de vie

               

 Substanța activă

  spirodiclofen 240g/l

 

Modul de actiune
Spirodiclofen este un nou acaricid din familia ketoenolilor. Actioneaza prin contact si ingestie ca inhibitor al sintezei lipidelor si prezinta o foarte buna actiune de combatere impotriva unei game largi de acarieni: tetranichizi, eriofizi si tarsonemizi. Envidor are o puternica actiune ovicida, controleaza toate stadiile juvenile de larva si de nimfe si reduce substantial fertilitatea femelelor. Adultii care ramân reprezinta baza trofica pentru pradatori, pastrându-se astfel echilibrul in ecosistem. Produsul este lipofilic: el se fixeaza in stratul ceros al cuticulei si nu este spalat de precipitatii. Actiunea nu este influentata de temperaturile extreme. Nu are efect de soc. Perioada de protectie este foarte lunga, de peste 40 de zile. Datorita modului nou de actiune, Envidor nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte acaricide, fiind deosebit de util in combaterea populatiilor rezistente la acaricidele utilizate in prezent. Este foarte bine tolerat de plante.

Modul de utilizare
Mar
Envidor are o flexibilitate mare in aplicare. Din considerente de strategie antirezistenta, el se utilizeaza intr-un singur tratament pe sezon la debutul atacului dupa inflorit sau la cresterea fructelor, in functie de avertizare, pentru tratamentul de vara. Timpul de pauza inaintea recoltarii: 14 zile. 

Vita de vie
Se recomanda ca produsul sa fie utilizat pentru un tratament pe sezon in parcelele unde se depaseste pragul economic de daunare (15 acarieni/lastar sau 3-5 acarieni/frunza), intr-una din urmatoarele fenofaze:
- in faza dintre dezmugurit si lastar de 10-15 cm, in special pentru speciile de eriofizi
- dupa compactarea ciorchinelui sau intrarea in pârga. Timp de pauza: 14 zile. 

Pentru asigurarea unei eficacitati maxime, este necesara efectuarea unui tratament de calitate prin pulverizarea corespunzatoare a plantelor, in special pe partea inferioara a frunzelor.

            

Măr

0,6 l/ha (0,06%)

Acarieni (Tetranychus ulmi, Pannonycus ulmi, Aculus spp.)

 

 

 

Vița de vie

0,4 l/ha (0,04%)

Acarieni (Tetranychus ulmi, Calepitrimerus spp.)

 

Brand:
Bayer
Greutate:
1.2kg

Pesticide

Actiune:
  • Contact
Categorie:
  • Acaricide
  • Insecticide

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Alti clienti au cumparat si...