Finalizează comanda

Crew Ace/Nicogan 1L

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

40 RON
10 zile
1600 Produs(e)
+
Discounturile noastre de cantitate(Cumperi mai mult, platesti mai putin):
Cantitate 12+
Pret 37 RON

Crew ACE 1L

Erbicid sulfonilureic care conţine nicosulfuron

Agenți de dăunare combătuți:  

Buruieni monocotilidonate anuale, Sorghum halepense din rizomi

Culturi tratate:

Porumb

 

 Descarcă

  ETICHETA mailPDF

  FISA DATE SECURITATE mailPDF

               

 Substanța activă

(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)

  Nicosulfuron 40g/L

 

CREW ACE este un erbicid sulfonilureic care conţine nicosulfuron, substanţă activă cu puternică acţiune erbicidă contra buruienilor monocotiledonate greu de combătut (în special costreiul din rizomi), în condiţii de selectivitate totală faţă de porumb. 

Produsul se aplică doar postemergent şi este absorbit rapid de buruieni mai ales prin frunze, dar şi prin rădăcini şi apoi se translocă atât ascendent cât şi descendent în curentul de sevă până la nivelul meristemelor (punctelor de creştere), unde provoacă dereglări ireversibile în diviziunea celulară. Plantele capătă în scurt timp de la tratament o nuanţă roşiatică specifică, se etiolează şi apoi se necrozează. Combaterea totală a buruienilor se realizează într-o perioadă mai lungă, de până la 3 săptămâni, însă acestea îşi încetează creşterea imediat după tratament.

Buruienile graminee anuale şi speciile perene din seminţe sunt sensibile la CREW ACE în faze foarte tinere (2-3 frunze, înainte de înfrăţit), în timp ce buruienile perene din rizomi necesită aplicarea unor doze mai mari de CREW ACE în faze ceva mai avansate (10-25 cm înălţime), astfel încât să aibă masă foliară care să absoarbă suficient produs pentru a migra în organele de înmulţire dispuse adesea la adâncime în sol. Ca orice erbicid postemergent sistemic, acţiunea sa este mult influenţată de condiţiile climatice şi de vegataţie din momentul aplicării, astfel că absorbţia şi translocarea sunt mult mai intense şi mai rapide atunci când buruienile au condiţii optime de creştere (lumină, căldură, apă, hrană) şi ca urmare efectul de combatare este mai complet.

Plantele de porumb reuşesc printr-un mecanism propriu să metabolizeze substanţa activă din CREW ACE şi să o transforme în compuşi biologic-inactivi, astfel că la majoritatea hibrizilor nu se constată nici o urmă de fitotoxicitate.

CREW ACE combate cu succes buruieni monocotiledonate anuale ca: Setaria spp. (mohor), Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Digitaria sanguinalis (meişor), precum şi monocotiledonate perene ca:Sorghum halepense (costrei atât din seminţe cât şi din rizomi) şi Agropyron repens (pir).

De asemenea, CREW ACE are efect parţial de combatere şi asupra unor dicotiledonate ca: Amaranthus retroflexus (ştir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zârna), Polygonum spp. (iarba roşie), Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (muştar), Datura stramonium(ciumăfaie).

 

Porumb

 

Doza omologată: 1.5L/ha postemergent

Brand:
Adama
Greutate:
1.2kg
Categorii de utilizatori
:
Recomandat pentru uz non-profesional (public larg)

Pesticide

Actiune:
  • Contact
Aplicare:
  • Postemergent
Categorie:
  • Erbicide

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu