Consento 450 SC 1L

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

90 RON
10 zile
Momentan Indisponibil
Adăugați la lista de preferințe Adaugă la lista de comparaţie

Consento 450SC

Fungicid cu actiune sistemica si penetranta pentru combaterea bolilor la cartof si tomate

Agenți de dăunare combătuți:  

Mană

Culturi tratate:

Cartof, tomate

               

 Substanța activă

  propamocarb clorhidrat 375 g/l + fenamidon 75 g/l

Modul de actiune

Consento este un produs cu mecanism dublu de actiune, sistemic si penetrant. Asupra manei actioneaza preventiv si curativ, eficacitatea sa fiind ridicata chiar daca este aplicat dupa instalarea si declansarea bolii. Datorita sistemicitatii deosebite a componentei propamocarb, care este absorbitaIn proportie de 100% in maximum 1 ora de la efectuarea tratamentului, efectul protector al fungicidului se transmite siIn organele nou formate. Propamocarb reduce dezvoltarea miceliului ciupercii, inhiba formarea zoosporilor si determina germinatia nepatogena a acestora. In planta, propamocarb stopeaza formarea membranei ciupercii, ceea ce duce in final la moartea acesteia. In concluzie, propamocarb are un mod de actiune asupra ciupercii patogene de tip inhibitor multisite. Acest mod de actiune face practic imposibila aparitia formelor de rezistenta la acest produs. Fenamidon are actiune penetranta si o distributie translaminara in plante. Asupra ciupercilor patogene actioneaza prin inhibarea respiratiei mitocondriale, împiedicând dezvoltarea miceliului, formarea sporangiilor si germinarea sporilor. Modul sau de actiune este similar cu cel de la strobilurine si famoxadon. Prin asocierea celor doua substante active, propamocarb si fenamidon, diferite ca mod de actiune, s-a realizat un efect sinergic pronuntat ce poate fi observat cu usurinta in conditii de câmp datorita eficacitatii foarte bune asupra manei cartofului. 

Modul de utilizare
Cartof

Consento 450 SC se utilizează pentru combaterea manei (Phytophtora infestans) la doza de 2 l/ha, in 1-3 tratamente preventive pe vegetaţie, la interval de 8-12 zile. În situaţia unor condiţii extrem de favorabile pentru mană şi a existenţei unei rezerve infecţioase mari, acest interval trebuie redus corespunzător. În cadrul programului de stropiri, produsul se recomandă a se utiliza începând cu întrepătrunderea frunzelor din acelaşi bilon, când presiunea de infecţie este mare. Volumul de soluţie este de 200-400 l/ha. Pentru prevenirea apariţiei fenomenului de rezistenţă se recomandă utilizarea lui Consento în alternanţă cu fungicide din alte grupe chimice, diferite sub aspectul modului de acţiune asupra ciupercii.

Tomate

Se utilizează pentru combaterea manei (Phytophtora infestans) la doza de 2 l/ha (0,2%), in 1-3 tratamente preventive, în intervalele de creștere intensivă până la înflorit și după căderea florilor. Intervalul între două tratamente este de 8-12 zile. Timp de pauză: 3 zile.

 

Cartof

2 litri / ha, soluție 200-400L apă/ha

 

Combaterea manei(Phytophtora infestans), in 1-3 tratamente preventive pe vegetaţie, la interval de 8-12 zile

 

 

Tomate

2 litri / ha, soluție 200-400L apă/ha

Combaterea manei(Phytophtora infestans), in 1-3 tratamente preventive pe vegetaţie, la interval de 8-12 zile. Timp de pauză - 3 zile

Brand:
Bayer
Greutate:
1.2kg

Pesticide

Actiune:
  • Sistemic
  • Translaminar
Categorie:
  • Fungicide

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Alti clienti au cumparat si...