Confidor ENERGY 1L

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

215 RON
10 zile
Momentan Indisponibil

Confidor Energy

produs retras de pe piata in 2018

Insecticid complex cu dublă activitate sistemică şi de contact

Agenți de dăunare combătuți:  

Varză, Tutun

Culturi tratate:

 afide, tripsul tutunului, păduchele cenuşiu al verzei

               

 Substanța activă

  Imidacloprid 75 g/l + deltametrin 10 g/l

Proprietăţi fizico-chimice: 

Confidor® Energy se prezintă sub forma unei suspensii fine, omogene, mobile, de culoare albă, cu un miros slab caracteristic, având tendinţa de depunere în special la o depozitare îndelungată. Separarea în două fracțiuni este specifică formulării OD, după o agitare energică prezintă o bună capacitate de revenire într-un sistem omogen.

Mod de acţiune: 

Confidor® Energy este un produs complex cu dublă activitate sistemică şi de contact datorită particularităților substanțelor active ce aparțin unor grupe chimice diferite. Prin această combinație se asigură o bună strategie anti-rezistență. La circa o oră după efectuarea tratamentului, substanța activă din grupa cloronicotinilelor, imidacloprid, pătrunde în țesuturi şi este distribuită ascendent spre vârfurile de creştere regăsindu-se astfel în toată planta. Acțiunea propriu-zisă asupra insectelor dăunătoare constă în perturbarea ireversibilă a funcţiilor vitale la nivelul centrilor nervoşi. Cealaltă substanță activă, deltametrin, din grupa piretroizilor de sinteză, rămâne pe suprafaţa tratată unde are prin contact un efect de șoc asupra insectelor dăunătoare. Ambele componente acţionează prin contact şi ingestie asupra unei game largi de dăunători care înţeapă sau rod părţile vegetative și fructifere ale plantelor. Formularea OD asigură o acoperire și o penetrare mai bună în plante cu implicații pozitive asupra eficacității și a rezistenței la spălare.

Domeniul de utilizare: 

Confidor® Energy este omologat în România pentru combaterea următorilor dăunători la culturile de:

  • Tutun: 0,075% (0,45 l produs comercial/ha) în 600 L apă/ha, pentru afide (Myzus persicae) şi tripsul tutunului (Thrips tabaci). Se efectuează 1-2 tratamente prin stropire cu echipamente terestre pe toată suprafața, la un interval de minim 14 zile între tratamente; se recomandă aplicarea tratamentelor la apariția dăunătorilor.
  • Varză câmp: 0,06% (0,36 l produs comercial/ha) în 600 L apă, pentru păduchele cenuşiu al verzei (Brevicoryne brassicae). Se administrează prin stropire foliară pe toată suprafața, în 1-2 tratamente la apariția dăunătorului și la un interval de minim 14 zile între tratamente.

Timpul de pauză de la ultimul tratament până la recoltare: 14 zile la varză și 21 zile la tutun.

Atenție: Produsul nu este selectiv pentru albine! Înainte de aplicarea tratamentelor se avertizează obligatoriu crescătorii de albine din zonă. Nu aplicaţi produsul în perioada de înflorire a buruienilor. Distrugeţi buruienile înainte de înflorire.

Prepararea soluţiei: Se umple cu apă 2/3 din volumul rezervorului instalaţiei de stropit. Se adaugă cantitatea necesară de produs şi se pune în funcţiune recircularea sau agitatorul la viteză moderată, după care se completează cu apă până la semn. Pe întreaga durată a tratamentului se menține în funcțiune agitatorul. Tratamentele se efectuează pe întreaga suprafață, utilizând echipamente convenționale de stropit după o prealabilă verificare și curățare, asigurând o presiune de lucru constantă de 2-3 bari. Utilizați toată soluția de stropit într-o zi de lucru! Nu se vor face tratamente când viteza vântului depășește 2 m/s pentru a nu afecta culturile învecinate!

Selectivitate: În urma testelor biologice efectuate, aplicat singur la concentraţiile recomandate, Confidor® Energy este selectiv la culturile omologate și nu se manifestă fenomene de fitotoxicitate.

Compatibilitate: Înaintea utilizării în amestec cu alte substanţe (fungicide, îngrăşăminte lichide) se recomandă a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimică. Evitați amestecurile complexe între 3–4 pesticide și îngrășăminte pentru a nu diminua efectul fiecăruia și a produce fenomene de fitotoxicitate care se pot manifesta cu precădere în condiții de secetă și la volume reduse de soluție.

 

Tutun

0,075% (0,45 l / ha) în 600 L apă/ha

 

Afide (Myzus persicae) şi tripsul tutunului (Thrips tabaci)

 

 

Varză de câmp

0,06% (0,36 l / ha) în 600 L apă/ha

 

Păduchele cenuşiu al verzei (Brevicoryne brassicae)
Brand:
Bayer
Greutate:
1.2kg

Pesticide

Actiune:
  • Contact
  • Sistemic
Categorie:
  • Insecticide

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Alti clienti au cumparat si...