Calypso 480 SC 1L

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

650 RON
10 zile
100 Produs(e)
+

Calypso 480 SC - 1L

Insecticid sistemic din grupa chimica cloronicotinile

Agenți de dăunare combătuți:  

Gandacul din Colorado, Afide, Viermele merelor,Insecte minatoare, Afide, Paduchele din San Jose, Viespi, Gargarita florilor de mar, Viermele prunelor, Paduchele cenusiu, Viespi, Paduchele din San Jose, Musca cireselor, Plosnita cerealelor, Gandacul balos, Gandacul lucios, Ratisoara porumbului, Diabrotica, Fluturele cu abdomenul auriu, omida paroasa a dudului

Culturi tratate:

Cartof, Măr, Prun, Cireș, Cereale, Rapiță, Porumb, Arbori

 

 Descarcă

  ETICHETA mailPDF

  FISA DATE SECURITATE mailPDF

               

 Substanța activă

(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)

  tiacloprid 480 g/l

Mod de actiune

Calypso are o eficacitate foarte buna si un spectru larg de activitate atat impotriva insectelor care inteapa si sug sucul celular cat si asupra acelora care rod partile aeriene ale plantei. El este un produs cu activitate sistemica ridicata in planta, actionand asupra insectelor daunatoare prin contact si ingestie. Tiacloprid actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, blocand desfasurarea activitatilor vitale. Datorita acestui mod de actiune, Calypso combate la fel de eficient si formele rezistente la insecticidele conventionale utilizate pana acum. Activitatea sa nu este influentata de temperaturile din momentul efectuarii tratamentului sau de precipitatiile cazute ulterior acestuia. La unele specii cum este viermele merelor Calypso are si o actiune ovicida foarte buna. Efectul ovicid este maxim daca tratamentul se efectueaza la începutul depunerii pontei.

Avantaje:

  • actiune de lunga durata: 14 zile la viermele merelor si 35 zile la afide;
  • efect ovicid foarte bun, alaturat actiunii asupra larvelor si adultilor;
  • selectivitate exceptionala fata de insectele polenizatoare (albine, bondari), paraziti si pradatori.

Astfel, Calypso isi extinde aria de utilizare in programe de combatere integrata pentru tratamente preflorale, in timpul si dupa inflorit.

            

 

Cartof

Gandacul din Colorado, Afide

0,02%

Eficacitate foarte buna si o activitate de lunga durata asupra gandacului din Colorado in toate stadiile lui de dezvoltare si asupra afidelor. Cultura este protejata impotriva gandacului din Colorado o perioada de 25-30 zile de la efectuarea stropirii, iar eficacitatea produsului este la fel de ridicata chiar si atunci cand larvele sunt de varsta mai avansata. Astfel, in functie de numarul de generatii ale daunatorului, cu doar 1-2 tratamente, cultura este protejata pe toata durata perioadei de vegetatie. Pentru culturile destinate producerii de samanta, Calypso permite cultivatorilor ca intr-un singur tratament sa realizeze protectia simultana impotriva gandacului din Colorado si a afidelor la o doza foarte redusa de utilizare, de numai 80 ml/ha

 

Măr

0,08 litri / hectar

 

Viermele merelor, Insecte minatoare, Afide, Paduchele din San Jose, Viespi, Gargarita florilor de mar

 

Prun

0,02%

 

Viermele prunelor, Paduchele cenusiu, Viespi, Paduchele din San Jose

 

 

Cireș

0,02%

 

Musca cireșelor

 

 

Cereale

0,08 litri / hectar

 

Plosnita cerealelor, Gandacul balos

 

 

Rapiță

0,15 litri / hectar

 

Gandacul lucios

 

 

Porumb

0,15 litri / hectar

 

Ratisoara porumbului, Diabrotica

 

 

Arbori

0,02%

 

Fluturele cu abdomenul auriu, omida paroasa a dudului

 

 

Pentru a evita aparitia fenomenului de rezistenta incrucisata, Calypso nu va fi inclus in programele de tratament alaturi de produse avand substante active din aceeasi grupa chimica (cloronicotinile). El trebuie inclus in programele de stropiri alaturi de insecticide din alte grupe chimice: piretroizi de sinteza (Decis), carbamati sau organofosforice.

 

Brand:
Bayer
Greutate:
1.2kg
Categorii de utilizatori :
Recomandat pentru uz non-profesional (public larg)

Pesticide

Actiune:
  • Sistemic
Categorie:
  • Insecticide

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu