Cabrio Top

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

140 RON
10 zile
29 Produs(e)
+

Cabrio TOP 1kg

Fungicid pentru tomate si vita de vie

Agenți de dăunare combătuți:  

Alternarioza; Excorioza; Putregaiul cenusiu

Culturi tratate:

Vita de vie; Tomate

               

 Substanța activă

 55 % Metiram, 5 % Piraclostrobin

  Descarcă

  ETICHETA  PDF

  FISA DATE SECURITATE  PDF

   BROȘURĂ  PDF
 

Beneficii

 • Prima moleculă care combină spectrul extrem de larg şi durata lungă de combatere a bolilor.

 • Soluţie pentru combaterea simultană a manei, a făinării, a escoriozei, a putregaiului negru şi, secundar, a putregaiului cenuşiu.

 • Puternică acţiune preventivă şi durată lungă de protecţie.

 • Acţiune fiziologică - efect vitalizant pentru viţa de vie.

 • Simplu şi uşor de folosit.

Descrierea produsului

Fungicidul Cabrio® Top conține două substanțe active, 55% metiram și 5% piraclostrobin, ce oferă protecție eficientă pentru combaterea bolilor viței de vie sau tomatelor.

Suplimentar, produsul Cabrio® Top beneficiază de tehnologia AgCelence®, ce oferă și efecte fiziologice de vitalizare a plantelor. Comparativ cu produsele standard, plantele de viță de vie tratate cu Cabrio® Top au frunzele de o culoare verde mult mai intensă, ceea ce face ca asimilația să fie îmbunătățită, iar producția să fie mai mare și de mai bună calitate.

 

Cum acționează

Piraclostrobin, din grupa strobilurinelor, inhibă respirația mitocondrială a patogenilor. Această inhibare blochează producerea de energie, iar agentul patogen moare. Cea de-a doua substanță activă, metiram, este una de contact, multi-site, din grupa ditiocarbamaților. Produsul are o acțiune preventivă puternică, prin inhibarea mobilității zoosporilor, împiedicarea germinației sporilor și a dezvoltării hifelor miceliele.

Prezența depozitelor de produs la suprafața frunzelor permite redistribuirea substanțelor active cu ocazia perioadelor în care apar precipitații sau se irigă. Astfel, se asigură o protecție uniformă și de încredere a culturii, datorită mișcării translaminare și a efectului sistemic local al piraclostrobinului. Totodată, fungicidul Cabrio® Top are o puternică acţiune preventivă, inhibând mobilitatea și germinarea zoosporilor. Proprietățile fungice ale produsului, combinate cu rezistența la spălare asigură atât protecția de durată a frunzelor, cât și a ciorchinilor.

 

Ce boli combate

Fungicidul Cabrio® Top are un spectru de combatere foarte larg. Aplicat la cultura de viță de vie, Cabrio® Top combate cu succes mana, făinarea, putregaiul negru și escorioza. Doza recomandată de aplicare pentru cultura de viță de vie este de 1,5 – 2 kg/ha.

Pentru cultura de tomate, produsul Cabrio® Top combate cu succes mana, făinarea, putregaiul negru și escorioza. Doza recomandată de aplicare pentru cultura de viță de vie este de 1,5 – 2 kg/ha.

Pentru cultura de tomate, produsul Cabrio® Top se recomandă a fi aplicat împotriva manei, făinării, pătării albe a frunzelor, pătării cafenii a frunzelor și alternariozei. Doza recomandată de aplicare pentru cultura de tomate este de 1,5 – 2 kg/ha.

Care sunt beneficiile AgCelence®

După aplicarea tratamentului cu Cabrio® Top veți observa, în primul rând efect de înverzire și creșterea nivelului de clorofilă din frunze. Efectele fiziologice AgCelence® sunt determinate de faptul că fungicidul, prin modul său de acţiune, influenţează, printre altele, enzima ce controlează sinteza etilenei. În urma experiementelor BASF s-a stabilit că frunzele tratate cu Cabrio®Top produc cu până la 80% mai puţină etilenă și, de asemenea, s-a constatat o degradare redusă a clorofilelor. Scăderea nivelului etilenei întârzie îmbătrânirea și prelungește activitatea fotosintetică, ceea ce înseamnă o producție mai mare de hidrocarbonaţi.

În cazul culturii de tomate, efectele fiziologice remarcabile pe care le veți constata sunt:

 • durata prelungită de păstrare a fructelor

 • fermitatea deosebită a fructelor

 • conținutul crescut în zaharuri.

Avantajele pe care le veți obține dacă folosiți Cabrio® Top

 • Produsul combină spectrul extrem de larg și durata lungă de combatere a bolilor.

 • Beneficiați de o singură soluție pentru combaterea simultană a mai multor boli.

 • Acțiune puternic preventivă și durată mare de protecție.

 • Toleranță mai mare la stres și efect de înverzire

 • Recuperare mai rapidă și mai bună după grindină

 • Producții de o calitate excelentă

 

Modul de acțiune

Cabrio® Top este un fungicid cu două substanţe active pentru combaterea bolilor la viţa de vie şi tomate. Prezenţa particulelor ( depozitului ) de produs la suprafa]ă permite redistribuirea cu ocazia perioadelor de reumectare a vegetaţiei. Asigură o protecţie de încredere şi uniformă a masei vegetative datorită mişcării translaminare şi a sistemiei locale a substanţei active piraclostrobin. Produsul are o puternică acţiune preventivă, inhibând mobilitatea şi germinarea zoosporilor. Cabrio® Top are şi un efect fiziologic, vitalizant asupra plantelor de viţă de vie: plantele de viţă de vie tratate cu Cabrio® Topau o culoare verde mai intensă în comparaţie cu plantele tratate cu produse standard. Acest lucru face ca frunzele să fie mai sănătoase şi cu o asimilaţie îmbunătăţită. Cabrio® Top are un spectru de combatere extrem de larg: combate în egală măsură atât mana, cât şi făinarea, putregaiul negru şi escorioza. Are efect secundar asupra putregaiului cenuşiu şi asupra altor boli. Studii recente arată că produsul Cabrio® Top poate fi o unealtă eficientă în managementul bolilor lemnului la viţa de vie. De asemenea, la tomate, Cabrio® Top combate mana, făinarea, pătarea albă, pătarea cafenie, alternarioza.

Recomandări

Cabrio® Top se poate utiliza pe toată perioada de sensibilitate a viţei de vie fa]ă de aceste boli. Totuşi, polivalenţa şi eficienţa sa sporită sunt puse în valoare cu precădere în stadiile din perioada înfloritului ( în mod special în stadiul de sfârşit de înflorit ) până în perioada de creştere a boabelor. La tomate se recomandă a se utiliza şi în perioada creşterii fructelor. Cabrio® Toptrebuie aplicat preventiv. În general, la viţa de vie, intervalul dintre tratamente pentru Cabrio® Top este de 14 zile. Intervalul dintre tratamente va fi redus la 10 – 12 zile în cazul în care presiunea de infecţie este ridicată.

 

Detalii despre culturi și organisme dăunătoare

Tomate

Dăunători

Doza omologată

Perioada de aplicare

Număr de aplicări

Alternarioza

1,5 - 2 kg/ha

Făinarea (vânătă, ardei gras, vinete, roșii)

1,5 - 2 kg/ha

Mana la tomate și la cartof

1,5 - 2 kg/ha

Pătarea albă a frunzelor de tomate

1,5 - 2 kg/ha

Pătarea cafenie a frunzelor

1,5-2 kg/ha

 

Viță de vie

Dăunători

Doza omologată

Perioada de aplicare

Număr de aplicări

Escorioza viței de vie

1,5 - 2 kg/ha

Făinarea viței de vie

1,5 - 2 kg/ha

Mana viței de vie

1,5 - 2 kg/ha

Putregaiul negru al viței de vie

1,5 - 2 kg/ha

Tomate

Alternarioza, Fainarea, Mana, Patarea alba, Patarea cafenie

Doza omologată: 1.5 - 2kg/ha

 

 

Vita de vie

Escorioza, Fainarea, Mana, Putregaiul negru

Doza omologată: 1.5 - 2kg/ha

 

 

Brand:
Basf
Greutate:
1kg

Pesticide

Actiune:
 • Contact
 • Sistemic
 • Translaminar
Aplicare:
 • Postemergent
 • Preemergent
Categorie:
 • Fungicide

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu