Cuproxat Flowable
5 Litri
Caracteristici si mod de actiune Cuproxat Flowable
Cuproxat Flowable este un fungicid sub forma de suspensie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp dar cu o buna capacitate de revenire in sistem omogen, de culoare verzuie. Cuprul, componenta activa din produs, actioneaza prin contact, avand efect multilateral asupra fungilor si bacteriilor. Produsul adera bine pe suprafata frunzelor si nu necesita adaugare de adezivi (particulele de cupru sunt incarcate electrostatic). Formularea superioara si particulele fine asigura o acoperire mai buna si, in consecinta, o protectie mai mare impotriva bolilor.
Forma sub care este prezent cuprul – sulfat de cupru tribazic – permite eliberarea treptata a ionilor de cupru (75% din ioni sunt eliberati imediat iar 25% progresiv), fiind eliminata posibilitatea aparitiei fenomenului de fitotoxicitate, indeosebi in primaverile reci si ploioase.
Mod de utilizare
Cuproxat Flowable este recomandat in special pentru primele si ultimele tratamente, deoarece:
-
primavara – cuprul diminueaza pericolul ingheturilor tarzii, actionand ca agent de prevenire a formarii cristalelor de gheata;
-
toamna tarziu – cuprul contribuie la maturarea lemnului.
Cantitatea de solutie recomandata este de 800-1000 L/Ha la legume si de 1000 l/ha in cazul viilor pe rod, administrata ca tratament postfloral, iar dozele se folosesc diferentiat in functie de presiunea de infectie.
-
In legumicultura – se aplica preventiv sau la aparitia primelor simptome de mana sau arsuri bacteriene. Aplicat la rasaduri are si rol de dezinfectie a solului.
-
La cartof – se aplica in doza de 3-4 L/Ha in functie de presiunea de infectie, in special la primele si ultimele tratamente, pentru mana.
-
La tomate se aplica in doza de 3-4 L/Ha in functie de nivelul de infectie si la avertizare.
-
La vita de vie – se aplica postfloral in doza de 4-5.3 L/Ha in functie de presiunea de infectie. Utilizarea produsului spre sfârșitul perioadei de vegetatie va asigura o mai bună maturare a coardelor. Numar de tratamente: 6-8.
-
La pomii fructiferi – se aplica in doza de 2.6-3.5 L/Ha primavara devreme la iesirea din repausul vegetativ pentru combaterea formelor hibernante ale agentilor patogeni, in special pentru focul bacterian, rapan, monilioza si basicarea frunzelor de piersic. Toamna se aplica la caderea frunzelor, pentru diminuarea formelor rezistente si mentinerea igienei culturale.
-
La legume bulboase (ceapa, usturoi, praz) se aplica in doza de 5.3 L/Ha de la a 2-a frunza pana la desfacerea totala a frunzelor.
-
La cucurbitacee (castravete, dovlecel, pepene verde, pepene galben) se aplica in doza de 5.3 L/Ha de la aparitia cotiledoanelor si pana la coacere.
-
La salata (in sere si solarii) se aplica in doza de 5.3 L/Ha pana la formarea capatanii.
-
La ardei se aplica in doza de 5.3 L/Ha de la a 5-a frunza si pana la coacere.
-
La vinete si tomate (sere si solarii) se aplica in doza de 5.3 L/Ha de la a 5-a frunza si pana la coacere.
-
La hamei se aplica de la a 4-a pereche de frunze si pana la 50% conuri compacte in doza de 5.3 L/Ha.
Timp de pauza pana la recoltare
-
Samburoase (cais, piersic, nectarin, cires, visin, prun) – 21 zile;
-
Mar – nu se aplica;
-
Tomate – 3 zile pentru consum, 10 zile pentru industrializare;
-
Vita de vie – 21 zile;
-
Cartof – 7 zile;
-
Legume bulboase – 3 zile;
-
Castravete, dovlecel – 3 zile;
-
Pepene verde, pepene galben – 9 zile;
-
Salata (sere si solarii) – 7 zile;
-
Ardei – 7 zile;
-
Vinete si tomate (sere si solarii) – 3 zile pentru consum, 10 zile pentru industrializare;
-
Hamei – 14 zile.
Vița de vie
4 - 5,3 litri / hectar, postfloral
|
Mana (Plasmopara viticola)
Cartof
3,4 litri / hectar
|
Castraveți, Dovlecei, Pepene verde/galben, Salata, Ardei, Vinete
5,3 litri / hectar
|
Tomate
3 - 4 litri / hectar
|
Măr
3,5 litri / hectar, prefloral
|
Cais, Piersic, Cires, Visin, Prun
3,5 litri / hectar, in vegetatie la avertizare
2,6 litri / hectar, de la aparitia mugurilor si pana la formarea inflorescentelor
|
ELIMINAREA AMBALAJELOR GOALE - PROGRAMUL SCAPA
Ambalajele goale se colectează şi se predau gratuit în vederea eliminării, la cel mai apropiat punct de colectare SCAPA, fiind interzisă utilizarea în alte scopuri. Telefonați la 0800.800.211 – număr gratuit, sau consultați www.aiprom.ro, pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare și al calendarului de colectare SCAPA.
(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)