Ghepard PRO 1L erbicid contra monocotiledonate in legumicultura

in stoc

Magazin agricol Tarian, cele mai tari oferte!

50 RON
+
Avantaje
  • — Garantia unui produs original
  • — Notificare SMS
  • — Aveti dreptul sa returnati produsul
  • — Diferite metode de plata
  • — Depozit controlat termic
  • — Garantia pretului corect
Plata
Livrare

 

 

 

 

Ghepard PRO

Erbicid selectiv pentru culturile de cereale poaiase cu spectru larg in combaterea buruienilor cu frunza lata

Agenți de dăunare combătuți:  

    Agrostis spp. (iarba câmpului), Apera spica venti (iarba vântului), Avena spp. (ovăz sălbatic), Digitaria spp. (meişor), Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Lollium spp. (raigras), Panicum miliaceum (mei), Poa spp. (firuţă), Setaria spp. (mohor), Bromus spp. (obsiga secarei), Sorghum halepense (costrei din seminţe), samulastra de grâu şi porumb, Sorghum halepense din rizomi (costrei), Cynodon dactylon (pir gros), Agropyron repens (pir târâtor)

Culturi tratate:

Culturi dicotile

 

 

  Descarcă

  FISA DATE SECURITATE  PDF

  ETICHETĂ  PDF

               

 Substanța activă

(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)

  quizalofop-P-etil

 

 

 

 

 

 
Erbicid pe baza de quizalofop-p-etil, pentru buruieni monocotiledonate
Omologat in Romania cu certificat de omologare nr:2804/15.10.2008
 
Ce este Ghepard 5 EC si pentru ce se foloseste?
Este un erbicid graminicid selectiv cu actiune sistemica. Se aplica pe buruienile monocotiledonate anuale si perene rasarite. Dupa aplicare este absorbit prin frunze si translocat in varfurile de crestere ale radacinilor si rizomilor pe care le usuca, ducand in final la uscarea intregii plante.
Primele semne de ingalbenire ale buruienilor sunt vizibile dupa 3 zile de la aplicare, iar dupa aproximativ 10 zile frunzele se necrozeaza si buruienile se usuca.
 
Cand si cum se aplica Ghepard 5 EC ?
Se aplica in perioada de crestere activa a buruienilor, cand acestea au intre 3 si 6 frunze (5 – 15 cm). Erbicidul combate numai buruienile rasarite la momentul aplicarii. Absorbtia erbicidului in planta incepe imediat dupa stropire si dureaza cateva ore, in functie de starea de vegetatie a buruienilor si de conditiile atmosferice. Daca temperatura aerului este scazuta sau daca buruienile sunt afectate de seceta si stomatele frunzelor inchise, absorbtia se va produce mai greu si efectul erbicidului poate fi mai redus.
Ghepard 5 EC nu se absoarbe prin radacini, produsul care a ajuns pe sol nu mai are efect. Lipsa de remanenta pe sol face ca erbicidul sa nu solicite un interval de pauza pana la infiintarea culturii urmatoare.
 
Unde se aplica Ghepard 5 EC ?
Se poate aplica pe terenuri cultivate sau necultivate, infestate cu buruieni graminee. Deoarece nu este selectiv pentru culturile cerealiere, se va avea in vedere protejarea acestora impotriva contactului direct sau a derivei (driftului), care poate proveni de la culturile invecinate in timpul erbicidarii. In astfel de situatii se va evita aplicarea produsului pe timp de vant.
Pentru culturile dicotiledonate (cu frunza lata) produsul este selectiv si nu afecteaza plantele, chiar daca au intrat in contact direct cu solutia de stropit. Pentru culturile joase se va tine cont ca frunzele pot acoperi o parte din buruienile graminee, care in felul acesta nu vor fi atinse de erbicid si pot ramane necombatute.
Culturi la care produsul manifesta selectivitate:
Rapita; Soia; Varza; Morcov; Tomate; Cartof; Mazare; Conopida; Salata; Ardei; Floarea.Soarelui; Fasole; Ridichi; Spanac; Vinete; Sfecla; Lucerna; Telina; DovlecelCeapa; Vita de vie; Capsun; Patrunjel; Pepeni; Usturoi; Pomi fructiferi; Arbusti foiosi; Cicoare; Tutun; Praz
Recomandari de utilizare:
Ghepard 5 EC se va aplica atunci cand buruienile graminee au rasarit in numar cat mai mare iar buruienile perene nu au depasit faza de inflorire. Cantitatea de solutie recomandata la hectar este de 150 – 300 L.
 
Principalele buruieni combatute:
Monocotiledonate anuale: Alopecurus myosuriodes – Coada vulpii; Digitaria sanguinalis – Meisor; Echinochloa crus-gali – Iarba barboasa; Lolium spp. – Reigras; Panicum spp. – Mei; Setaria spp. – Mohor; Avena spp. – Ovazcior; Bromus spp. – Obsiga; Eleusine spp.
Monocotiledonate perene: Agropyron repens – Pir tarator; Cynodon dactylon – Pir gros; Sorgum halepense – Costrei; Imperata cylindrica; Pennisetum spp.; Paspalum spp.; Phalaris arundinacea; Panicum spp.
 
Stadiul omologarilor produsului in Romania:
 
Alte recomandari:
Se va evita aplicarea pe o vreme instabila cand pot surveni precipitatii in primele 5-6 ore.
Se va evita aplicarea pe timp de vant pentru ca produsul poate fi deviat pe culturile vecine.
Dupa erbicidare se curata pompa si se spala rezervorul pentru a elimina urmele de erbicid.
Ghepard 5 EC se poate aplica si numai pe vetre de buruieni, cu pompa de spate cu o concentratie a solutiei de 0,75 % (75 ml in 10 l apa).

Erbicidul Ghepard 5 EC nu lasa reziduuri si remanenta in sol si nu solicita timp asteptare de la aplicare pana la infiintarea unei culturi.

Brand:
Adama
Greutate:
1.2kg
Categorii
Categorii de utilizatori:
Recomandat pentru uz non-profesional (public larg)
Pesticide
Actiune:
  • Contact,
  • Sistemic
Aplicare:
  • Postemergent
Categorie:
  • Erbicide
Vedeti produse similare

Nu au fost găsite recenzii

Livrare Gratuita

Descoperiti produsele cu Livrare Gratuita

Produse Originale de calitate

Lucram doar cu distribuitori autorizati

Retur 14 zile

Retur 14 zile pentru produsele sigilate