FMC

FMC

Companie americană cu o istorie care începe în a doua jumătate a secolului XIX, FMC Corporation a servit și a oferit fără întrerupere domeniului agriculturii, industriei și pieței de larg consum o serie de aplicații, soluții inovative și produse de calitate la cel mai înalt nivel.

Încă de la fondarea sa din anul 1883 de către John Bean în Los Gatos - California, Statele Unite ale Americii, odată cu inventarea primei mașini de tratat, FMC Corporation a construit și a continuat să dezvolte o zestre remarcabilă de proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniu.

Initialele FMC vin de la un nume intuitiv și totodată sugestiv – FOOD MACHINERY CORPORATION.

Utimii doi ani au însemnat o dezvoltare fulminantă pentru FMC Corporation.

În 2015 a fost parafată achiziția integrală a CHEMINOVA A/S Danemarca, aspect care a permis accesul masiv la piața Europei, preluarea unei echipe calificate și intrarea pe piața nutriției plantelor.

În 2017 a urmat achiziția unei părți importante din portofoliul companiei DuPont, inclusiv facilitățile de producție și de cercetare aferente ale acesteia. Concominent, FMC a vândut către DuPont divizia sa Health&Nutrition - sănătate și nutriție.

Cele două achiziții au făcut ca FMC Corporation să ajungă în 2015 pe locul 7 mondial și după numai alți 2 ani, în 2017 pe locul 5 mondial în sectorul protecției și nutriției plantelor.

Prin cele 26 de locații de producție, FMC Agricultural Solution poate satisface un număr impresionant de cereri de produse iar prin cele 23 de locații R&D compania pășește în clubul select și restrâns al companiilor care dețin sector propriu de cercetare și dezvoltare.

În acest moment FMC Corporation deține două divizii distincte – FMC Agricultural Solution care activează în domeniul agricol și Lithium care dezvoltă soluții pentru stocarea energiei. Pe lângă partea de protecția plantelor, divizia agro dezvoltă și o latură inovativă de combatere biologică.

În acest moment, cu un grup de 5.400 de angajati, FMC Agricultural Solution a atins o cifră de afaceri de 3,8 miliarde USD.

În 18 August 2017 compania a decis deschiderea în România a propriei subsidiare care a primit numele de FMC AGRO OPERATIONAL ROMANIA SRL și construirea unei echipe puternice care să susțină cererile și necesitățile consumatorilor români.

Cu un portofoliu impresionant de produse și soluții și cu un motor puternic reprezentat de un sector complet de cercetare și dezvoltare, vă invităm și vă provocăm să descoperiți alături de noi surprinzătoarea configurație a noului concept FMC.

FMC