Cosul meu

Comenzi telefonice!

Go to content

Affirm 1kg - 135ron

Produse > Pesticide
Insecticid sistemic Lepidoptere, 9,5 g/kg emamectin benzoat
135 lei
Adauga
Affirm 1kgAffirm - insecticid pentru combaterea lepidopterelor din pomicultura, viticultura si legumicultura

Compozitie: 9,5 g/kg emamectin benzoat
Formulare: granule solubile în apa

Mod de actiune: sistemic (translaminar sau penetrant)
AFFIRM este un insecticid nou, derivat din natura, care combate un numar mare de Lepidoptere (omizi, viermi, molii, etc.) din legumicultura. Produsul este sistemic local (translaminar sau penetrant), cu actiune rapida ''soc'' asupra insectelor tinta, actionand prin contact si ingestie. Affirm este rezistent la ploaie, iar prin modul sau dublu de activitate ofera protectie de durata.
Affirm patrunde rapid la suprafata organelor vegetale tratate, intra in profunzime in muguri si frunze, actionand sistemic local (translaminar), formand un rezervor de produs la nivelul organelor tratate.

Recomandari de aplicare
Produsul se aplica inaintea eclozarii larvelor din ou, la aparitaia primelor larve sau cand se inregistrreaza maximul curbei de zbor, moment identificat cu ajutorul capcanelor feromonale, sau la avertizare.
Intervalul intre aplicari este de 7-14 zile, in functie de cultura, conditiile climatice si presiunea de daunatori.
Affirm este un produs selectiv pentru mediu inconjurator, entomofauna utila si are un profil de reziduuri foarte favorabil, sub limita de detectie.Recomandari de utilizare

Vita de vie
Pentru prima generatie se efectueaza tratamentul înainte de înflorit, la aparitia primelor larve. Pentru generatia 2 si 3 se intervine în faza de ou cu cap negru înainte de ecloziune (la 3-7 zile dupa înregistrarea primelor capturi în capcanele feromonale). În caz de presiune ridicata de molie a vitei de vie si de zbor esalonat pe o durata mai mare de timp, se face un tratament în faza de depunere a pontei urmat de al doilea tratament cu Affirm la 10-14 zile.

Mar
Viermele merelor (Cydia pomonella) - tratamentele se încep la aparitia primelor larve din ou înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în functie de presiunea atacului. Molia pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana) - tratamentul împotriva larvelor hibernante se face în primavara la reluarea ciclului biologic al acestora, trebuie tinut cont ca pomii sa aiba suficienta masa foliara pentru preluarea produsului în interior. De obicei, aceasta perioada corespunde fazei de dezmugurit, înfrunzit si buton roz. Recomandam utilizarea la buton roz pentru larvele hibernante de Adoxophyes. Pentru generatiile de vara (1, 2 si 3) tratamentele se încep la aparitia primelor larve din ou, înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în functie de presiunea daunatorilor.

Legume (camp, solarii si sera)
Tratamentele se încep la iesirea larvelor din ou sau la aparitia acestora în cultura. Tratamentele se efectueaza succesiv la un interval de 7-14 zile între aplicari în functie de daunator si de presiunea acestuia. La tomate, pentru Tuta absoluta, primul tratament se va aplica atunci cand se captureaza primii adulti în capcane si/sau la avertizarile emise de organele competente. Aplicarea produsului dimineata sau seara, cand temperatura este scazuta si stomatele sunt deschise, favorizeaza patrunderea unei cantitati mai mari de produs în interiorul plantelor. Pentru a obtine rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile între aplicari. Pentru a obtine rezultate excelente si o perioada de protectie mai lunga se recomanda utilizarea în amestec cu ulei mineral în doza de 0,25-0,3% (250-300 ml/100 l apa) sau cu adjuvanti organosiliconici penetranti.
Affirm poate fi folosit în programele de combatere integrata a daunatorilor. În sere Affirm poate fi utilizat împreuna cu preparatele biologice pe baza entomofaunei utile. În serele în care polenizarea se face utilizand bondari, este recomandata acoperirea  stupilor înaintea utilizarii produsului. Affirm nu are perioada de pauza pentru bondari, fiind selectiv fata de acestia cu conditia evitarii expunerii acestora în timpul tratamentului.

Daunator: Omida, Fluturele alb
insecticid acvilanis
Produse similare

Fii primul care lasa un comentariu!
Back to content