Affirm 1kg insecticid sistemic contra molie, vierme, fluture la legume, pomi si vita de vie

Indisponibil
 • Affirm 1 kg

 • Affirm este un insecticid pentru combaterea lepidopterelor din pomicultura, viticultura si legumicultura. Este un produs de origine naturala care apartine grupei chimice avermectine
 • Data expirare: martie 2024
 • — Cultura: Ardei, Măr, Tomate, Varză, Viță de vie
 • — Combate: Molia pieliței fructelor, viermele merelor, omida fructelor, molia tomatelor, fluturele alb, molia verzei, molia viței de vie
 • — Substanta activa: 9.5 g/kg emamectin benzoat
 • — Doza: 1.5-4kg/hectar; 75-200gr/10L apa(500mp)
 • Fisa cu date de securitate
 • Eticheta

Vedeti toate produsele partenerului syngenta, comercializate de acvilanis

150 RON
(Pretul include TVA)
Discount cantitate:
Cantitate
10+
Pret
145 RON
Avantaje
 • — Garantia unui produs original
 • — Notificare SMS
 • — Aveti dreptul sa returnati produsul
 • — Diferite metode de plata
 • — Depozit controlat termic
 • — Garantia pretului corect
Plata
Livrare
 • Caracteristici
 • Recenzii

Affirm

1kg

Affirm este un insecticid pentru combaterea lepidopterelor din pomicultura, viticultura si legumicultura

Affirm este un insecticid nou, derivat din natura, care combate un numar mare de Lepidoptere (omizi, viermi, molii, etc.) din legumicultura. Produsul este sistemic local (translaminar sau penetrant), cu actiune rapida ''soc'' asupra insectelor tinta, actionand prin contact si ingestie.

Affirm este rezistent la ploaie, iar prin modul sau dublu de activitate ofera protectie de durata.

Affirm patrunde rapid la suprafata organelor vegetale tratate, intra in profunzime in muguri si frunze, actionand sistemic local (translaminar), formand un rezervor de produs la nivelul organelor tratate.

Recomandari de aplicare:

Produsul se aplica inaintea eclozarii larvelor din ou, la aparitaia primelor larve sau cand se inregistrreaza maximul curbei de zbor, moment identificat cu ajutorul capcanelor feromonale, sau la avertizare.

Intervalul intre aplicari este de 7-14 zile, in functie de cultura, conditiile climatice si presiunea de daunatori.

Affirm este un produs selectiv pentru mediu inconjurator, entomofauna utila si are un profil de reziduuri foarte favorabil, sub limita de detectie.

Cultura Spectru de combatere Doza Epoca de aplicare Timp de pauza*
Vita de vie Molia vitei de vie (Lobesia botrana) 1,5 kg/ha înainte de înflorit, la aparitia primelor larve 7 zile
Mar Molia pielitei (Adoxophyes reticulana)

Viermele merelor (Cydia

pomonella)

3-4 kg/ha

( în

functie de

nivelul de

infestare)

la aparitia primelor larve din ou înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor 3 zile
Tomate Omida fructelor (Heliotis/Helicoverpa armigera) Molia tomatelor (Tuta absoluta) 1,5 kg/ha Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau la prima aparitie a acestora in cultura 3 zile
Varza (camp) Fluturele alb al verzei (Pieris brassicae) Molia verzei (Plutella maculipennis) 1,5 kg/ha Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau la prima aparitie a acestora in cultura 3 zile
Ardei Omida fructelor (Heliotis/Helicoverpa armigera) 1,5 kg/ha Tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau la prima aparitie a acestora in cultura 3 zile

Recomandari de utilizare:

- Vita de vie Pentru prima generatie se efectueaza tratamentul înainte de înflorit, la aparitia primelor larve. Pentru generatia 2 si 3 se intervine în faza de ou cu cap negru înainte de ecloziune (la 3-7 zile dupa înregistrarea primelor capturi în capcanele feromonale). În caz de presiune ridicata de molie a vitei de vie si de zbor esalonat pe o durata mai mare de timp, se face un tratament în faza de depunere a pontei urmat de al doilea tratament cu Affirm la 10-14 zile. 

 - Mar Viermele merelor (Cydia pomonella) - tratamentele se încep la aparitia primelor larve din ou înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în functie de presiunea atacului. Molia pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana) - tratamentul împotriva larvelor hibernante se face în primavara la reluarea ciclului biologic al acestora, trebuie tinut cont ca pomii sa aiba suficienta masa foliara pentru preluarea produsului în interior. De obicei, aceasta perioada corespunde fazei de dezmugurit, înfrunzit si buton roz. Recomandam utilizarea la buton roz pentru larvele hibernante de Adoxophyes. Pentru generatiile de vara (1, 2 si 3) tratamentele se încep la aparitia primelor larve din ou, înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în functie de presiunea daunatorilor. 

 - Legume (camp, solarii si sera) Tratamentele se încep la iesirea larvelor din ou sau la aparitia acestora în cultura. Tratamentele se efectueaza succesiv la un interval de 7-14 zile între aplicari în functie de daunator si de presiunea acestuia. La tomate, pentru Tuta Absoluta, primul tratament se va aplica atunci cand se captureaza primii adulti în capcane si/sau la avertizarile emise de organele competente. Aplicarea produsului dimineata sau seara, cand temperatura este scazuta si stomatele sunt deschise, favorizeaza patrunderea unei cantitati mai mari de produs în interiorul plantelor. Pentru a obtine rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile între aplicari. Pentru a obtine rezultate excelente si o perioada de protectie mai lunga se recomanda utilizarea în amestec cu ulei mineral în doza de 0,25-0,3% (250-300 ml/100 l apa) sau cu adjuvanti organosiliconici penetranti. 

  Affirm poate fi folosit în programele de combatere integrata a daunatorilor. În sere Affirm poate fi utilizat împreuna cu preparatele biologice pe baza entomofaunei utile. În serele în care polenizarea se face utilizand bondari, este recomandata acoperirea  stupilor înaintea utilizarii produsului. 

Affirm nu are perioada de pauza pentru bondari, fiind selectiv fata de acestia cu conditia evitarii expunerii acestora în timpul tratamentului.

 

(Clasificare si securitate cf regulament 1272/2008)

Livrare Gratuita

Descoperiti produsele cu Livrare Gratuita

Produse Originale de calitate

Lucram doar cu distribuitori autorizati

Retur 14 zile

Retur 14 zile pentru produsele sigilate