Cosul meu

Comenzi telefonice!

Go to content

SDMA, sare de amina 120ron/5ha

Produse > Pesticide
Erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de grâu şi porumb
120 lei
Adauga
2.4 D 660 SL

Proprietăţi fizico-chimice: 2,4 D 660 SL este un erbicid pe bază de acid 2,4 D din sare DMA, cu utilizare in postemergenţă in combaterea buruienilor dicotiledonate la grau şi porumb. Produsul ajunge in frunze după numai 2 ore de la aplicare, iar primele efecte apar după 12-18 ore. In timp de o săptămnă are loc distrugerea totală a buruienilor.
Mod de acţiune: 2,4 D 660 SL este un erbicid sistemic, care este absorbit de plante atât foliar, cât şi radicular.
2,4 D 660 SL se aplică de la înfrăţire până la formarea primului internod, la grâu, iar la porumb în stadiul de 4 – 6 frunze. Are eficacitate maximă la temperaturi de peste 8 C. Nu se aplică la temperaturi peste 25 C. În cazul 2,4 D 660 SL nu există restricţii de rotaţie a culturilor. Volumul de apă pentru prepararea soluţiei este de 200 – 400 l/ha 2,4 D 660 SL este compatibil cu erbicidul TOMIGAN 250 EC (fluroxipir 250 g/l) aplicat asociat în doză de 0,4 l/ha.
Instrucţiuni de folosire: La cereale păioase tratamentul se aplică atunci când plantele sunt în faza de înfrăţire până la apariţia primului internod. La aplicarea tratamentelor, temperatura aerului trebuie să nu fie sub 10 – 12°C. Volumul de apă recomandat a se utiliza pe hectar este de 200 – 300 de litri.
2,4 D 660 SL este omologat la următoarele culturi si doze de aplicare:
  • Grâu: Spectrul de combatere –  buruieni dicotiledonate sensibile (în faza optimă de 2 – 4 frunze): Cirsium, Sinapis, Raphanus, Chenopodium (<3 frunze), Polygonum persicaria, Thlaspi, Capsella (grâu la înfrăţire – formarea primului internod). Doza recomandata 1,0 l/ha (postemergent)
  • Porumb:  Spectrul de combatere – buruieni dicotiledonate sensibile: Cirsium, Sinapis, Raphanus, Thlaspi, Capsella, Chenopodium (porumb 4 – 6 frunze, buruieni dicotiledonate 2 – 4 frunze, Cirsium < 10 cm)
Compatibilitate: Produsul 2,4 D 660 SL este compatibil cu alte pesticide şi îngrăşăminte foliare folosite în mod curent în România, cu excepţia produselor cu reacţie puternic alcalină. A nu se folosi în amestec cu erbicide antigramineice. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilitate şi efectuaţi un test înainte de utilizare.
erbicid acvilanis
Produse similare

Fii primul care lasa un comentariu!
Back to content